قطعا یکی از افتخارات فرشاد مقیمی، مدیرعامل ایران خودرو را می توان فروش K132 خودرو بی نام ایران خودرو دانست.
به گزارش خبرنگار پادکست پیکان، وابستگی ایران خودرو به شرکای خارجی در رونمایی از محصولات جدید باعث شد، با بازگشت تحریمها و خروج این سرمایه گذاران از ایران، مسیر معرفی محصولات جدید در بازار ایران با دست اندازهای بزرگی همراه شود و این امر در دوران مدیریت فرشاد مقیمی نیز ادامه یافته است.
اگر ایران خودرو در دوران کوتاه اجرایی شدن برجام، توانست با عقد قراردادهایی جدید پای شرکای خارجی تازه خود را به بازار ایران باز کند، با بازگشت تحریمها، تمامی این شرکا ایران را ترک کردند تا یکی از بزرگترین خودروسازان ایرانی در کنار مشکلاتی که در عمل به تعهدات گذشته خود پیدا کرد، مجبور شود برای رونمایی از محصولات جدید نیز بیش از پیش روی پای خود بایستد.
پس از چند سال درجا زدن و صرفا ارتقای برخی محصولات قبلی این مجموعه، ایران خودرو چند ماه قبل از خودرو جدید خود رونمایی کرد، کراس اووری که هرچند مسئولان این شرکت از آن بسیار تعریف کردهاند اما هنوز در یک گام نخست معطل مانده و آن نام گذاری این محصول است، در واقع فرشاد مقیمی – مدیرعامل ایران خودرو – که در جدیدترین اپیزود پادکست پیکان به عملکرد او نگاهی دقیق داشتیم، از ماشینی رونمایی کرده که هنوز با یک کد شناسایی میشود: k132
در آخرین ماه های سال 98 مدیران ایران خودرو و سایپا برخی از محصولات جدیدشان را در حاشیه جلسه دولت به نمایش گذاشتند. این محصولات که برخی از آنها بر مبنای پلت فرم های جدید طراحی شده بود، باز هم رقابتی را میان ایران خودرو و سایپا به وجود آورد اما در شرایطی که سایپا سرانجام تصمیم گرفت نام خودرو رهام را به شاهین تغییر داده و این محصول را به بازار عرضه کند اما ایران خودرو هنوز نامی برای ماشین جدیدش برنگزیده است. این در حالی است که ماهها از زمان فراخوان برای نام گذاری این محصول نیز گذشته است. ایران خودرو در اسفند سال گذشته در فراخوانی خواست تمامی افرادی که نامی مناسب برای خودروهای جدید این شرکت دارند ارائه کنند اما با وجود پایان یافتن مهلتی که تا 31 فروردین در نظر گرفته شده بود، خبری از نام گذاری این ماشین نیست.
اگر از نام گذاری بگذریم، این خودرو بر روی پلتفرم PF1 گروه پژو سیتروئن ساخته شده و الگوی اصلی آن بر مبنای خودروی پژو 301 است. با نگاهی به تصاویر منتشر شده از K132، مشخص است که بخش هایی از قالب جانبی، کابین و فریم سقف این خودرو با پژو 301 مشترک بوده و بیشترین تغییرات در بخش طراحی جلو و عقب خودرو اتخاذ شده است. پیشرانه 1.7 لیتری توربو TC7 قدرتی برابر با 150 اسب بخار در کنار گشتاور 215 نیوتن متری را در اختیار راننده قرار می دهد. فاصله محوری، ظاهر کلی، اجزای کابین، سیستم برق و فنی، ساختار بدنه و… از جمله تفاوت های میان K132 نهایی با پژو ۳۰۱ خواهد بود.
با رونمایی سدان K۱۳۲ و شباهتهایش به پژو ۳۰۱، اعلام شد که ایران خودرو بهصورت قانونی حق استفاده کامل از سازه PF۱ را دارد و در چند ماه قبل با تغییرات اعمالشده بر روی این سازه فرانسوی، پلتفرم ملی را برای خود آماده ساخته است و حتی مدیرعامل ایران خودرو پا را فراتر گذاشت و از ایرانی بودن بخش قابل توجهی از این خودرو صحبت کرد. مقیمی البته در تیر ماه امسال از نهایی شدن نام این خودرو در زمانی کوتاه نیز خبر داده بود که با وجود گذشت بیش از دو ماه از این وعده، هنوز تکلیف آن مشخص نشده است.
به گفته مقیمی، تولید این خودرو در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی كلید میخورد و پیش از عرضه، نام محصول جدید ایران خودرو نیز مشخص خواهد شد. پیش بینی میشود كه در سال جاری، حدودا هزار دستگاه از این خودرو جدید تولید شود.
با وجود تاكید ایران خودرو بر نهایی شدن مقدمات كار برای تولید این محصول جدید، محدودیتهایی كه در زمینه دریافت قطعات موردنیاز برای تولید خودروهای جدید وجود دارد، این نگرانی را به وجود آورده كه شاید K132 خودرو بی نام ایران خودرو نیز با تاخیر به بازار برسد، موضوعی كه مقیمی آن را رد میكند. او گفته: خط تولید موتور EC5 نیز تجهیز شده و آماده تولید است. قطعات تمامی بخش ها طراحی و قالب سازی شده و درحال ساخت است. زمان اجرای پروژه را با همتی که در مجموعه کارکنان ایران خودرو زنجیره تامین وجود دارد، کوتاه کردهایم تا بتوانیم با ارایه محصول جدید در شرایط تحریمی، توانمندیهای صنعتگران کشور را به رخ جهانیان بکشانیم.
هرچند طبق برنامه اعلام شده از سوی ایران خودرو، نخستین نمونه از K132 احتمالا تا پیش از پایان سال جاری به بازار خواهد رسید یا لااقل نسخههای آزمایشی آن قابل استفاده خواهند بود اما به نظر میرسد در فاصله کمتر از پنج ماه تا موعد وعده مدیرعامل ایران خودرو، یکی از تنها دستاوردهای دوران مدیریت وی، حتی هنوز نام ندارد.